dinsdag 2 februari 2016

Gelukkig Chinees Nieuwjaar!


鹿特丹中国春节庆典欢迎您

向下滚动请看中文资料


Hoewel 2016 in Nederland al een tijdje is begonnen, start het Chinese nieuwe jaar pas in februari. Elk jaar wordt hier de kracht van een dier aan gekoppeld. 2016 is het jaar van de Aap. Op 6 februari wordt dit op en rondom de West-Kruiskade, het Kruisplein en het Tiendplein gevierd. Het festival wordt geopend met een Leeuwendans. Burgemeester Aboutaleb zal de leeuwen wekken, waarna zij samen met een levensgrote vrolijke aap hun weg vervolgen over de Westkruiskade. Hun dans wenst de ondernemers in de straat voorspoed. Verwacht een groot visueel spektakel. Met vuurwerk natuurlijk. (13.00 uur, Wijkpark het Oude Westen).

Op de made in China market kun je winkelen, eten, drinken en er worden bijzondere optredens, workshops en live cooking demonstraties verzorgd. Ga op jacht naar de mooiste Chinese cadeaus, geniet van de lekkerste Aziatische streetfood en leer hoe je de beste Chinese gerechten op tafel zet.
(12.00-21.00 uur, Wijkpark het Oude Westen). Proef verschillende soorten thee en leer meer over de rol die deze drank heeft in de Chinese cultuur. De theeceremonie op zichzelf is bovendien heel mooi om te zien. (15.10-15.30 uur, De Leeuwenhoek – West-Kruiskade 54). 's Avonds is er dan nog een lampionnentocht (18.00 uur). Alles is overigens gratis toegankelijk.

De Markthal (een stukje verderop in de stad) feest mee en trakteert klanten van 6 t/m 12 februari bij aankoop van 15 euro op een bijzonder setje eetstokjes. Bij besteding van 30 euro of meer krijg je een stoommandje.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten