dinsdag 18 juli 2017

Het Industriegebouw

In Rotterdam staan een hoop geweldige gebouwen. En een hoop echt lelijke gebouwen. Maar om nou alles dan te slopen... ik ben voorstander van hergebruiken en opleuken. Het Industriegebouw is een icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Gerealiseerd in een naoorlogs Rotterdam ontworpen door architect Hugh Maaskant in samenwerking met Willem van Tijen.

Het industriegebouw is van oorsprong een bedrijfsverzamelgebouw, deze functie wordt nu in ere hersteld. Het pand biedt plek aan iedereen: van start-up tot creatief en van high-end retail tot horeca. Het is de ideale locatie voor meetings, events en workshops. Het gebouw is van alle gemakken voorzien. Grote trekker is Mexicaans restaurant (maar dan hip) Alfredo’s Taqueria. Uiteraard eet je er taco’s en drink je er margarita’s, maar Alfredo’s is geen standaard Mexicaan. Niet zoals je ze in Nederland tegenkomt en ook niet zoals je ze in Mexico ziet. Mét knalroze trap (wil ik!) en knalroze wc's (ik ga graag 5 x plassen) en blauwe bar. Ziet er super uit! Je kunt er ook buiten zitten.

Het gebouw heeft globaal een U-vorm. De U wordt aan het Achterklooster afgesloten door vijf lage hallen. Het gebouw wordt doorsneden door een expeditiestraat parallel aan de Goudsesingel.

De expeditiestraat is voor deze zomerse weken omgetoverd tot een tropische oase. Kijk dan hoe leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten