Hoera, het is nu echt herfst. En het is de week van de cider (= alcoholische drank die van het sap van vruchten, vooral appels, wordt geperst, aldus Wikipedia). In de oogsttijd komen ciderproducenten uit binnen- en buitenland naar de Fenix Food Factory om te vertellen over hun drank. Je hebt cider met aardbeiensap, met gember en zelfs met hop, droog, mousserend, zoet of iets zuur: Wouter Bijl laat het graag zien in zijn winkel in de Fenix Food Factory. Naast traditionele ciderlanden als Duitsland, Frankrijk en Engeland, komen er nu ook ciders uit Spanje, de Verenigde Staten en Schotland. En ook uit de traditionele landen komen ciders die volgens nieuwe methoden gemaakt zijn.
Bezoekers kunnen zaterdag 25 oktober proeven welke verschillende soorten cider er zijn. Niet alleen kun je daar cider proeven, maar ook een workshop cider maken volgen en er is natuurlijk genoeg te eten en muziek. Je betaalt 7 euro en kan dan met een festivalglas in de hand de verschillende dranken proeven.
Adres: Veerlaan 19D (Katendrecht), van 12.00-19.00 uur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten