woensdag 10 augustus 2016

Weer eens wat anders: Peruaans eten!

Er wonen zo'n 176 nationaliteiten in Rotterdam en dan begrijp je dat het in deze wereldstad niet blijft bij een pizzeria, een afhaalChinees of een dönerrestaurantje. Er is meer! Sinds kort zit er op Katendrecht een Peruaans restaurant: Ceviche Y Maas. De naam komt van het nationale gerecht van Peru: ceviche. Dat is in zuur gegaarde gekruide vis. Waar Maas voor staat, kun je wel invullen. In een landelijk dagblad kwam het restaurant gelijk al in de top-5 van beste eetgelegenheden in Rotterdam.


Waarschijnlijk heb je geen idee wat Peruanen eten. Ooit leerde ik voor een spreekbeurt op de lagere school dat ze cavia's eten. Rustig maar: dat staat niet op de kaart bij Ceviche Y Maas. Wel veel vis, met bijzondere kruiden en toevoegingen (bijvoorbeeld rauwe vis in een marinade van ‘tijgermelk’ die bestaat uit limoen, Peruaanse pepers en kruiden). Maar ook arroz con pato: eendenbout gebraden in donker bier, sinaasappel en aji panca en natuurlijk kip! Aji de gallina is kip in een romige saus van aji amarillo met pecannoten en Parmezaanse kaas. En natuurlijk zijn er ook lekkere toetjes! Aanrader!

Adres: Delistraat 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten