donderdag 2 oktober 2014

Sexy hotel

Mijn oma (1908-1997) ging vroeger regelmatig koffiedrinken in het Bilderberg Parkhotel. Zoals ze het vertelde, klonk het mij als een sjieke tent. Onlangs werd het vernieuwde Bilderberg Parkhotel officieel geopend door Burgemeester Aboutaleb (zie foto). Het hotel heeft de laatste maanden een indrukwekkende renovatie ondergaan. Het is nu een... sexy hotel geworden! Aldus de general manager. O my, wat zou mijn oma hiervan gevonden hebben? 
Van binnen is het stoffige imago weggepoetst. De gehele begane grond is vernieuwd en naast het nieuwe restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo zijn verschillende meeting ruimten en een cigar lounge gerealiseerd. 


Het kunstwerk The Individual Parallel - Bilderberg Utopia siert de gevel: grijs met witte stippen om het simpel te zeggen. Het deed me denken aan de buitenkant van het Dalí-museum in Figueres (Spanje). Het hotel lijkt weinig meer op het hotel dat het was. De stad Rotterdam komt op veel plekken in het hotel terug, want de geschiedenis is belangrijk voor het hotel. De verbouwing is overigens nog niet klaar: de hotelkamer moeten nog een make-over krijgen. 
Adres: Westersingel 70.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten