maandag 5 oktober 2015

Bijzonder wijkje

Heijplaat is het best verstopte geheim van Rotterdam! Een bijzonder dorp, ingesloten door havens en stapels containers. Het is een tuindorp met jaren vijftig huisjes. Als je er rondloopt, heb je echt het idee in andere tijden te zijn. Tot voor kort was er zelfs geen pinautomaat! Het is er goed toeven voor hen die er tegen kunnen midden in de dynamiek van het kloppend hart van de wereldeconomie te wonen. De rest van de bewoonde wereld ligt op wat grotere afstand. Ik geloof dat er niet eens een supermarkt of winkel is.


In het verleden was het dorp onlosmakelijk verbonden met scheepsbouwer de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. De vaart der volkeren brengt voor Heijplaat en omgeving een herstructurering met zich mee. Na de succesvolle bijdrage die Heijplaat/RDM heeft geleverd aan de ontwikkeling van de haven van Rotterdam in de vorige eeuw, zit Heijplaat en omgeving momenteel in een transitie fase. Het RDM-terrein (prachtige gebouwen!) is momenteel hot als locatie voor exposities, er zitten hbo-instellingen en veel innovatieve bedrijfjes vestigen zich er.

Het is leuk om er gewoon eens rond te lopen. Pak de Aqualiner (waterbus) naar Heijplaat, eet een uitsmijter in het Dokkaffee en ontdek ook het strandje bij het Quarentaine-terrein. Hier kun je echt een dag stukslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten