woensdag 7 oktober 2015

Modesupermarkt

Een stoere conceptstore voor hem en ook een beetje voor haar. Toen ik er langs liep, dacht ik: wat is dit nou? Een café? Ik zie koelvitrines en tafeltjes, hè, maar ik zie ook kleding...! WTF? Een soort supermarkt voor kleding dus. The Butcher Boy is de eerste nieuwe winkel van streetwearmodeketen Go Britain (die zat eerder in dit pand). Sinds juni is de zaak geopend.

Shirts hangen in een oude koelvitrine. In de saladeschappen liggen petten. De meubels zijn opgekocht bij een groothandel, en hebben in het verleden echt in supermarkten gestaan. Achter de toonbank werd vroeger ijs geschept. Ook leuk: alles wordt ook mooi verpakt. De caps gaan in een plastic doos, officieel een taartdoosje. In de winkel zijn zitjes gemaakt, waar je de social media kunt checken, muziek luisteren of shoppen in de webwinkel van the Butcher Boy. Er is een host die zegt: 'hey jongens, lusten jullie nog wat drinken?' Alles is gratis. Als de jonge consument - de doelgroep is mannen van een jaar of zeventien - een product cool vindt, kan hij in de webshop klikken op 'call the butcher'. De host zorgt dan dat het artikel naar hem toe wordt gebracht. Wauw!

Bijzonder aan het concept is the Buyers club, wat inhoudt dat jongeren, via een online platform en Whatsapp groep, meebeslissen over de mode-items die verkocht worden. Maar wat is er te koop? Shirts, baseballcaps, jeans, sneakers... Stoere streetkleding. He will like it!


Adres: Korte Hoogstraat 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten