woensdag 20 juli 2016

Hitteplan

Mensen, het is warm. Wat zeg ik, Rotterdam is hot! Letterlijk! Wat te doen? Nou, rustig aan doen en de koelte opzoeken. En natuurlijk kan dat ook in de stad. Hier zijn de tips voor vandaag:

Zwembad
Het Van Maanenbad in Blijdorp heeft een buitenzwembad én een ligweide, midden tussen de huizen. Dat betekent weinig wind dus, dan maar het water in. Je kunt van 10.00 tot 17.00 uur zwemmen. Een kaartje kost 4,70.


Strand1
Rotterdam heeft een strand, jawel: de wijk Nesselande heeft op tropische dagen een echt buitenlands sfeertje, met boulevard, strand, en een meer waar je kunt zwemmen én waterskiën. Natuurlijk zijn er ook ijsjes te koop bij diverse winkels en ijszaken. De metro brengt je erheen of ga lekker op de fiets: de omgeving is echt mooi! Vakantie in eigen stad!


Strand 2
Aan de overkant van het Nesselande strand is ook een (stiller) strandje, er zijn er zelfs meerdere. De fietstocht erheen is al leuk (ik woon daar in de buurt, en blijf nieuwe plekjes ontdekken).

Strand 3
Ook de Kralingse Plas heeft een strandje. Al kun je natuurlijk aan alle kanten in het water plonsen. aan de westkant bevinden zich grasvelden, speeltuinen, een strandje en een kinderbad.

Strand 4
En dan is er natuurlijk nog Hoek van Holland. Nu nog met de trein vanaf Rotterdam-Centraal, over een paar jaar met de metro (die wordt doorgetrokken). Een mega groot strand, de echte zee, uitzicht op de Maasvlakte en grote zeeschepen en vele strandtenten.

Varen
Het is vandaag heerlijk op het water! Huur een bootje, als je er zelf geen hebt. Picknick mand mee, goed insmeren en af en toe het water in. Echt heerlijk! Fijne plekken hiervoor: de Kralingse Plas of de Rotte. Huur een bootje bij Van Vliet in Zevenhuizen.


In de wind
Dé ultieme relaxplek is het grasveldje vóór Hotel New York. daar staat altijd een windje en in de zomer staan er ouderwetse strandstoelen. zit heerlijk! En je hoeft er niet eens iets te bestellen. Er staan ook een paar bomen voor een beetje schaduw. Echt, I love this spot!


Terras
Langs de Maas is het op hete dagen net wat fijner toeven dan middenin de stad. Het terras van Prachtig is wat mij betreft dan ook het fijnste terras. Naast de Erasmusbrug, leuk uitzicht op het scheepvaartverkeer en heerlijk met een windje erbij.

IJs
Een ijsje is vandaag natuurlijk een must. Mijn persoonlijke favoriet is Capri op de Karel Doormanstraat. Maar De IJssalon op de Meent en Venezia op de Oude Binnenweg scoren ook hoog bij vele Rotterdammers. En trouwens, een ijsje bij de ijscoman op de Afrikaandermarkt waar ik vandaag ben (helaas, ik moet gewoon werken) is ook lekker én spotgoedkoop. Twee bollen voor 1 euro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten