vrijdag 29 juli 2016

Zomercarnaval!

Je doet morgen twee dingen: OF je mijdt het centrum van Rotterdam als de pest. OF je gaat meeswingen met het Zomercarnaval.Vanwege een heftige zomerstorm ging de Zomercarnaval Straatparade vorig jaar niet door. Dat betekent dat ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen, 30 praalwagens staan te trappelen om de Rotterdamse binnenstad morgen op z'n kop te zetten!


De Zomercarnaval Straatparade betekent een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens. Een optocht van 2,5 km met dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekt door het centrum van Rotterdam, gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen!

De Zomercarnaval Straatparade gaat om 13:00 uur van start vanaf de Blaak. De stoet trekt vervolgens in westelijke richting waar het via de Schilderstraat, Witte de Withstraat, Museumpark alsmaar westelijker gaat. Via de Nieuwe Binnenweg en Westblaak gaat de route eerst oostelijk, waarna deze richting het noorden afbuigt via de Karel Doormansstraat en Weena. De Coolsingel leidt de stoet weer richting het zuiden, waar de Blaak weer wordt bereikt. Het eindpunt is bij het startpunt. De route is 2,5 kilometer in totaal. De parade start om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten