donderdag 26 oktober 2017

Bruisende jaren 20 in Club Le Grand

Vorige week opende Le Grand Restaurant & Club in het hartje van Rotterdam. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. Van buiten zag het er altijd wel voornaam en mooi uit, maar hotelgasten hadden altijd de meest afgrijselijke verhalen over deze aggenebis tent. Anyway, die tijden zijn kennelijk voorbij. De voormalige ontbijtzaal van het hotel is verbouwd tot een chique club en restaurant. Prachtige elementen uit de jaren 20 kwamen hierbij aan de oppervlakte en zijn in hun oude glorie hersteld. De formule is geïnspireerd op vergelijkbare club restaurants in New York.


Overdag worden de gasten welkom geheten voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, high tea, borrel of diner. In het weekend, na 21.00 transformeert Le Grand volledig in een swingende club. DJ’s en live artiesten maken die avond compleet.

De gekozen jaren 20-sfeer van de inrichting sluit naadloos aan op het klassieke hotel. Het design verwijst naar de opwindende periode met burlesk en de Great Gatsby. Stijl, variété, dansen, genieten, dineren, goede gesprekken rond een cocktail, dat was dé ontspannende omgangsvorm van ondernemers, artiesten, createven en levensgenieters in de jaren 20 van de vorige eeuw. Die bruisende sfeer herleeft in Le Grand.

Het nieuwe restaurant én club maakt de Kruiskade weer completer. Met het Hilton met haar Roots, Villa Thalia’s met de Dinnershow, trendy club Hugh, de populair toegankelijke De Beurs en direct om de hoek haute cuisine restaurant Joelia is het horeca-aanbod compleet.

Adres: Kruiskade 12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten