dinsdag 16 september 2014

De Smaak van Blaak

Rotterdam viert de komst van de Markthal (1 oktober wordt ie geopend door Koningin Máxima!) met een maand vol festiviteiten! Van 17 september t/m 15 oktober is er van alles te doen in het Laurenskwartier naast de Markthal. Historie, diversiteit en belevenissen, dat is waar het om draait bij ‘de Smaak van de Blaak’.

Op woensdag 17 september start de feestmaand met de opening van het culinaire festival 'Het Laurensvertier': genieten in de sfeer van de markt, van diverse smaken in de breedste zin van het woord. Diverse mobiele keukens zorgen voor kleine hapjes tot volledige maaltijden. Er treden ook Rotterdamse bandjes op, zoals Half Way Station en Neda Boin.
Elke zaterdag vanaf 20 september tot en met zaterdag 11 oktober is op het grasveld naast de Markthal (Hoogstraat) Open Atelier Martdag*. De bezoeker kan raad en daad vragen en aan de slag gaan bij een naaiatelier, kookatelier, schilderatelier en de plantenfluisteraars.
Ook de dinsdagen zijn ‘martdagen’ en ook hier kun je tot en met 14 oktober genieten van straatartiesten die op verschillende plekken op de markt opduiken en hun kunsten vertonen.

* Echte Rotterdammers zeggen de 'mart' in plaats van de markt.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten