dinsdag 17 januari 2017

De leukste uitjes zijn in Rotterdam (natuurlijk)

Volgens de ANWB zijn de leukste uitjes in Zuid-Holland allemaal te vinden in Rotterdam. De verkiezing werd voor de zevende keer gehouden en er werd 50.000 keer gestemd. Dit is de Rotterdamse top-3:

1. Het Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum scoort op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2017.

2. Futureland

FutureLand is het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte. Het informatiecentrum heeft een filmzaal, interactieve maquette en verschillende informatieve hallen. Het centrum van het Havenbedrijf Rotterdam werd in mei 2009 geopend en telde 100.000 bezoekers in het eerste jaar.

3. Miniworld Rotterdam
In de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux maken de mini-bewoners van alles mee. Ze werken, wonen, reizen en onderweg beleven ze allerlei avonturen. Je komt tijd en ogen tekort.
Let op... in Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en fonkelen duizenden lampjes in het donker. En als de dag weer aanbreekt, ontwaken de ruim 27000 bewoners en komt de wereld weer tot leven. Overal snellen treinen naar hun bestemming, vrachtwagens brengen hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa... alles lijkt in beweging. Eén ding verandert nooit, het weer is altijd prachtig! Want Miniworld Rotterdam is een binnen attractie.

Ook Diergaarde Blijdorp viel in de prijzen, zij ontvingen brons in de categorie leukste uitje van heel Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten