maandag 23 januari 2017

IFFR 2017


Vanaf woensdag staat Rotterdam weer even heel erg in het teken van film. Het Internationale Film Festival Rotterdam gaat dan van start. In een tijdsbestek van twaalf festivaldagen worden honderden films vertoond in meer dan twintig bioscoopzalen in Rotterdam. In podia en bioscopen in de stad Рzoals de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen, KINO, LantarenVenster, Cinerama en Path̩ Schouwburgplein Рdraaien bijzondere speelfilms, documentaires en korte films die nog niet eerder in Nederland te zien waren. Ook zijn er verschillende evenementen te vinden.

IFFR verdeelt het festivalprogramma onder in vier secties, elk met een eigen insteek: Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives. In de sectie Bright Future o.a. de Europese première van de Braziliaanse film Elon Doesn't Believe in Death. De langverwachte film Jackie, over het leven van Jacqueline Kennedy, met Natalie Portman maakt deel uit van de sectie Voices. Zo ook Paterson en Gimme Danger, de nieuwste films van bekende regisseur Jim Jarmusch. 

Ook voor het onderdeel IFFR Live zijn de filmtitels bekend. De derde editie van IFFR Live is de grootste filmfestivalvertoning ter wereld en streamt de filmevents vanaf Rotterdam naar meer dan 45 filmtheaters rond de hele wereld. Na afloop zijn er interactieve zaaldiscussies. Tijdens dit onderdeel zijn onder andere de films Mister Universo, The Giant en Prevenge te zien.

Het IFFR vindt in 2017 plaats van 25 januari t/m 5 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten