maandag 4 september 2017

Fotoblog: Wereldhavendagen 2017

Wat een geweldig weekend was het! Met dank aan het weer. Ik was bij de Wereldhavendagen. Vrijdag nog in de regen, zaterdag in de zon. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is ook leuk als je weinig met de haven hebt. Er valt genoeg te zien en te doen, er zijn leuke kraampjes, lekkere hapjes, mensen kijken en af en toe bezoek je een schip of ga je een stukje varen. 



Gedurende drie dagen bezochten ongeveer 430.000 bezoekers de Wereldhavendagen. Daarnaast gingen vele duizenden mensen op excursie dieper de haven in, om de bedrijven en terminals van dichtbij te bekijken.






Het evenement kende dit jaar haar 40e editie en pakte op de zaterdagavond extra groot uit met een show op het water. Daar konden zo’n 50.000 bezoekers genieten van de muziek van de Britse band Level 42 en de Nederlandse zanger Nielson. De optredens werden verzorgd vanaf het speciale-lading-schip BigRoll Baffin, die als de grootste publiekstrekker van het evenement kan worden gezien. Ik ben op dat schip geweest en het is echt heel groot. Het is trouwens ook een ijsbreker en kan over de arctische wateren varen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten