woensdag 6 september 2017

Rotterdam Uitdagen

We moeten er echt aan geloven: het is weer voorbij die mooie zomer... Maar: in september start het nieuwe culturele seizoen! Ook leuk. Tijdens de tweede editie van de Rotterdam Uitdagen dit weekend geven de grote namen én culturele talenten van Rotterdam je een voorproefje van hun nieuwe voorstellingen, exposities en performances op het Schouwburgplein. Ontdek jong muzikaal talent, ga zelf aan de slag in de workshops, of ga de uitdaging aan en stap in het reuzenrad voor een verrassingsact!


Op zaterdag laten spoken word artists hun woorden op de vrije loop en de dansers van Dansateliers en het Scapino Ballet geven je een klein inkijkje in hun nieuwe voorstellingen. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt haar mooiste muziek ten gehore en gaan een samenwerking aan met Rajae El Mouhandiz. En natuurlijk zijn er weer vurige dance battles van het HipHopHuis! Nieuw deze editie: het Homegrown programma. Een muziekprogramma waarbij Rotterdamse programmeurs met een oog voor muzikaal talent jonge artiesten hebben geselecteerd.


Er zijn op zondag ook veel workshops voor jong én oud. Leer bijvoorbeeld de ukulele spelen, probeer yoga of check of je talent hebt voor streetfotografie. Voor culinaire talenten is er de Dumpling Bus: een mobiele opnamestudio waarin je je eigen YouTube tutorial maakt over dumplings bakken, aan de hand van de tutorial van je voorgangers.
Voor de kleine bezoekers is er een mooi kinderprogramma met activiteiten en voorstellingen van o.a. Jeugdtheater Hofplein en Studio de Bakkerij. Doe mee aan het Woefside Story Blafkoor van Theater Rotterdam of vlecht armbandjes met het Maritiem Museum.

Waar: Schouwburgplein Rotterdam
Wanneer: 9 en 10 september


Geen opmerkingen:

Een reactie posten