zaterdag 8 november 2014

Naar het bos


Op een mooie herfstdag moet je gewoon naar buiten, en het liefst lopen over knisperende bladeren. Op naar het Kralingse bos, de groene long van Rotterdam. Het is een pracht van een bos met een joekel van een plas erbij. Op bepaalde plekken heb je er uitzicht over de hele stad. Heerlijk om te wandelen, plus: er is een kinderboerderij en er zijn verschillende restaurants waar het goed toeven is:


Café-restaurant De Tuin is vanwege haar waanzinnige ligging een van de mooiste plekken van Rotterdam. Gelegen direct aan de Kralingse Plas, met recht de favoriete plek voor veel Rotterdammers. Je kunt er lekker eten en er treden regelmatig bandjes op. Wel is het hier doordeweeks betaald parkeren.

Brasserie de Schone Lei, mijn persoonlijke favoriet. Net iets rustiger dan bij De Tuin. Met een lekker terrasje met uitzicht op het water, wandelaars, skaters en in de verte de skyline van Rotterdam.

Brasserie Taste kun je in de herfst met een zonnetje soms best nog even buiten zitten. Maar binnen is het ook hartstikke gezellig. Lekker een kopje koffie of een lunchbroodje.

En natuurlijk zijn er ook twee pannenkoekenrestaurants! De Nachtegaal (middenin het bos, vlakbij de plas en het hertenkamp) en Boshut de Big (aan de rand van het bos).






Geen opmerkingen:

Een reactie posten