Als je echt Rotterdams wilt eten, dan ga je voor de 'kapsalon'. Inmiddels is deze vette hap (dacht je echt aan een knipbeurt?) wel ingeburgerd in de rest van Nederland. Het verhaal achter de bijzondere naam: in 2003 bezocht een kapper zijn favoriete Turkse snackbar in Rotterdam-west. Hij had enorme honger en vroeg de deli een lunch gerecht te creëren met al zijn favoriete ingrediënten. Op gegeven moment begonnen ook andere bezoekers van de eettent dit te bestellen en werd het op het menu gezet onder de naam ‘Kapsalon’ als verwijzing naar zijn klant.
Trek gekregen? Dit zit erin: eerst een laag patat, daarop een flinke laag shoarma en daaroverheen een laag geraspte Gouda kaas. Dit wordt gegrild en geserveerd met een laagje knapperige ijsbergsla en 2 sauzen (knoflook en sambal). Het aantal calorieën is ontelbaar. Je hebt ze in verschillende formaten, mijn vriend heeft echt een keer de grootste maat besteld. En hij vond het nog lekker ook!
De originele kapsalon eet je natuurlijk waar ie ontstaan is: bij shoarmazaak El Aviva aan de Schiedamseweg 22.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten