woensdag 13 mei 2015

De Aanval

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd binnengevallen en betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog. In Rotterdam werd van 10 tot en met 14 mei 1940 onafgebroken strijd om de stad gevoerd. Een ongelooflijk, grotendeels onbekend verhaal dat voorafgaat aan het verwoestende bombardement. Deze bewogen dagen komen weer tot leven in de voormalige Onderzeebootloods bij Heijplaat (stukje uniek Rotterdam middenin het havengebied).


De expositie 'De Aanval – mei 1940, vijf dagen strijd om Rotterdam' wordt gedomineerd door de grote, dreigende vorm van een Heinkel, de bommenwerper die de stad verwoestte. Enorme projecties, persoonlijke verhalen en originele objecten laten de strijd vanuit drie perspectieven zien: de verwarring bij de bewoners, het verzet van de Nederlandse militairen én de ervaring van de Duitse soldaten. Ik ga hier zeker heen. Zwager en neefje zijn al geweest en waren zeer onder de indruk.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur (maandagen gesloten), tot 25 oktober! Je kunt er ook met de Waterbus heen (€ 12,50). De Waterbus vaart elk half uur vanaf de Willemskade (voet Erasmusbrug). In 20 minuten sta je voor de deur van de tentoonstelling. Kijk op www.waterbus.nl voor de dienstregeling en arrangementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten