maandag 26 september 2016

Gluren bij Duurzame Buren


Rotterdam is hip en happening. Ook op het gebied van duurzaamheid behoort de Maasstad wereldwijd tot de top. Niet gek, want Rotterdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en bouwt aan duurzame woonwijken. Hoe het is om in een energieneutraal huis te wonen, kunnen Rotterdammers met eigen ervaren op zaterdag 8 oktober tijden de eerste editie van Gluren bij de Duurzame Buren. Van kleine ingrepen als een tochtstrip tot een volledig energieneutraal huis. Gluren bij de Duurzame Buren is een speciale editie van Gluren bij de Buren. De woontours gaan langs verschillende duurzame woningen en projecten in zowel Rotterdam Noord, West als in Kralingen. Maar liefst 240 bezoekers kunnen deelnemen aan Gluren bij de Duurzame Buren.

Niet alleen wordt er bij nieuwbouwprojecten binnen gegluurd, ook bij bestaande woningen, zoals een oud monumentaal pand in Rotterdam-West dat voorzien is van een groen dak. Naast duurzame huizen met een hoog x-factor gehalte brengt de woontour ook een bezoek aan verschillende duurzame projecten in Rotterdam, waaronder de Dakakker op het Schieblock: de in 2012 aangelegde grootste dakboerderij van Europa. Ook neemt de groep een kijkje bij het biologische restaurant Gys op de Nieuwe Binnenweg.

Het vertrek- en eindpunt van de woontour is de Pop-up store Energiebesparing010 aan het begin van de Koopgoot vanaf de Lijnbaanzijde. Vanaf deze locatie vertrekken 4 groepen met 20 deelnemers naar de verschillende duurzame woningen. De pop-up store is vanaf 1 oktober dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur open voor Rotterdammers die meer willen weten over energiezuinige woningen en groene daken. De tocht langs de verschillende duurzame projecten wordt per fiets afgelegd. De deelnemers mogen zelf een fiets meenemen of er eentje lenen. De tour begint om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur bij de pop-up store in de Koopgoot in het centrum van Rotterdam. Aanmelden voor de tour kan vanaf maandag 26 september via de website www.rotterdam.nl/energiebesparing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten