zaterdag 24 september 2016

Kroelen in het café

Ben je helemaal gek van poezen? Ga dan zeker een keer naar het nieuwe eerste kattencafé van Rotterdam: Pebbles Kitty Cat Café. Gezellig een bakkie thee of koffie doen terwijl je omringd ben door liefdevolle, zachte poezen? Een trend die zijn oorsprong kent in Azië waar veel bewoners in de grote steden geen katten als huisdier kunnen nemen, zet zich nu ook door in Nederland. Na Amsterdam, Groningen, Den Bosch en Den Haag zal Rotterdam de vijfde stad van Nederland worden waar een kattencafé zijn deuren opent. Ben je allergisch? Ga er dan beslist niet heen! Want acht katten die om je heen sluipen is dan iets te veel van het goede.


Wat is een kattencafé nu precies? Een kattencafé is een soort thee-/koffiehuis waar je gezellig kan langskomen, loungen, koffie/thee kan drinken, een klein hapje kan eten, eventueel een spelletje kan spelen, en dat allemaal terwijl je in de tussentijd wordt aangekeken door de meest schattige liefdevolle kattenoogjes. Uiteraard mag je met deze lieve beesten spelen, ze aaien en van ze genieten zolang ze aangeven dat te willen! Willen de katten even rust van al dat mensengedoe? Dan kunnen ze zich lekker even verstoppen in de speciale kattenkamer waar bezoekers niet mogen komen. De katten komen uit het asiel en het café is tot stand gekomen door een crowdfundactie.

Het kattencafé opent vandaag officieel de deuren, al is dat symbolisch, want het is niet de bedoeling dat de acht katten naar buiten lopen. De deur blijft dus dicht!
Pebbles is open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is 3,50 (een bijdrage voor de kattenbrokjes en je mag zo lang blijven als je wilt). Je kunt ook reserveren via de website, zodat je zeker weet dat er een kat voor jouw aaien klaarligt.

Adres: Hoogstraat 30A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten