vrijdag 23 september 2016

Marrakech aan de Maas

De sfeer van 1001 nacht? Gewoon in Rotterdam. Drie dagen lang is het Museumpark een stukje Marrakech aan de Maas. Vergeet dat de herfst officieel begonnen is en geniet van de lekkerste hapjes, de sfeer, de geuren en de klanken op Djemaa el Fna.


Net als haar inspiratiebron in Marrakesh is dit plein een levendige ontmoetingsplaats, waar je volop kunt genieten van de Noord-Afrikaanse cultuur. Natuurlijk door heerlijk eten: ruim zeventig ondernemers bieden hun waren aan, rechtstreeks van de barbecue of uit de tajine. In de smalle straatjes van de Souk vind je weer de mooiste producten en souvenirs. Overal kom je muzikanten, schrijvers, comedians en spoken word artiesten tegen. En vergeet de culinaire talkshows niet. Onder anderen Abdelkader Benali, Wilfried de Jong, Nadia en Merijn, Anuar, Khalid Boudou, Jamila Winwood, Anne Vegter en Raoul de Jong zullen optreden. Natuurlijk zal de feestelijke Dakka Marrakchia met de trommels en ritmische stemmen niet ontbreken. Maar er is ook veel muziek die de traditie vermengt met moderne invloeden, zoals de deep house van Jugurtha.


Wanneer en wat kost het:
Vrijdag 17.00-23.00 uur, zaterdag 13.00-23.00 uur en zondag 13.00-22.00 uur. een dagkaart kost 4 euro, passe-partout voor drie dagen 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten