dinsdag 15 september 2015

PARK(ing) Day

PARK(ing) Day is een jaarlijks wereldwijd evenement, wat iedere derde vrijdag van september wordt georganiseerd. Dus de 18e is het weer zo ver. De bedoeling is zelf een stukje park te maken van een parkeerplekje. De opkomst vorig jaar (de eerste editie) was boven verwachting met maar liefst 75 parkeerplaatsen die naar een park getransformeerd werden. De invulling varieerde van sport en spel tot creatieve workshops of gewoon lekker loungen op een stukje gras. Met PARK(ing) Day was de binnenstad een grote gezellige aaneenschakeling van parkjes!


Genoeg reden dus om ook aanstaande vrijdag op dezelfde wijze PARK(ing) Day mogelijk te maken! Maak dus alvast plannen voor je parkeerplaats en kijk voor inspiratie op www.rotterdam.nl/parkingday

PARK(ing) Day begon in 2005 in San Francisco op initiatief van design studio Rebar Group. Zij hebben onder het mom van ‘reclaiming public space’ voor twee uur lang geld in de parkeermeter gegooid, een grasmat uitgerold op een parkeerplaats en hun eigen miniparkje aangelegd. Inmiddels doen er wereldwijd al meer dan 160 steden mee! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten