donderdag 21 januari 2016

Beste hostel van Rotterdam én Nederland

Het King Kong Hostel in Rotterdam is opnieuw gekozen tot beste in zijn soort van Nederland. Als je twee keer achter elkaar wint, dan is het geen toeval meer, dan ben e gewoon de beste! De accommodatie aan de Witte de Withstraat kreeg van gasten de beste beoordelingen op Hostelworld.com. Aan de verkiezingen doen wereldwijd 20.000 hostels mee. Meer dan 800.000 mensen stemden.


Eerst wat feiten: het hostel ligt in de gezellige Witte de Withstraat en biedt rookvrije kamers met gratis WiFi. De badkamers hebben een regendouche. De meeste kamers hebben een eigen badkamer in de kamer. Er is een filmlounge met Netflix en een espressobar. Je kunt je eigen maaltijden bereiden in de volledig uitgeruste keuken. Daarnaast zijn er een gedeelde lounge, een recreatieruimte, tablets en bagageopslag beschikbaar. En dit voor nog geen 20 euro per nacht in een stapelbed. Want ja, het blijft wel een hostel natuurlijk: er kunnen nog maximaal vijftien ander personen in de ruime kamer liggen. Andere kamers zijn voor acht, zes of vier personen. Wil je echt apart liggen, in zo’n alledaags tweepersoonsbed met televisie daarvoor en twee nachtkastjes kan voor 46 euro ook bij King Kong terecht.


Maar wat is er dan zo fantastisch aan King Kong? Alles! Het ziet er zo fucking gaaf uit allemaal. Van de kamers en lobby is echt wat bijzonders gemaakt met hulp van plaatselijke kunstenaars. Er zijn platenspelers waar je vinyl kunt draaien, de gang is net een ouderwetse gymzaal met touwen, een bok en een boksbal (handig als je even wat agressie kwijt moet). En om je heen hoor je de hele wereld: Amerikanen, Grieken, Italianen, Japanners... Iedereen wil slapen bij King Kong!
Adres: Witte de Withstraat 72

Geen opmerkingen:

Een reactie posten