donderdag 7 januari 2016

Van alles wat en het is heel leuk

Comfy stoelen, vinyl platen uit de jaren '60, '70 en '80, mooi drankjes en lekkere hapjes erbij. Bij Bar Vicini kun je terecht voor een lekkere cocktail of een goede whisky in de sfeer van oud-Hollywood.


Ben je meer een ochtendmens? Wandel dan binnen bij Osteria Vicini voor een krantje met een espresso, 's middags eet je hier de lekkerste focaccia van Rotterdam en 's avonds schuif je met het hele gezin aan voor het diner. Bij Vicini proef je het echte Italië met eenvoudige, eerlijke gerechten.

Osteria is de Romeinse benaming voor een Italiaans buurtrestaurant: een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt oftewel een extra huiskamer. Wat begon als Italiaanse mini-supermarkt, werd al snel door het succes van Vicini betrokken bij het restaurant. Inmiddels is de 'mercato' een gewilde plek om met grotere groepen te dineren of te borrelen door de beslotenheid van de ruimte. Nog steeds zijn alle wijnen van de wijnkaart te koop in de mercato. In de kelder is regelmatig een garage sale van vintage kleding en vind je het leuke merk Jet en Nel. Te veel om op te noemen dus eigenlijk. De cocktailbar is het nieuwste ding van Osteria Vicini, naast het bestaande restaurant.

Adres: Kortekade 63 in Kralingen.
De beste cocktails worden voor je geshaked op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Tijdens de schoolvakanties gaat Osteria Vicini om 10. 00 open!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten