vrijdag 22 januari 2016

Lammetjeswoensdag

Jawel: de lente komt eraan! En dus ook... lammetjes! In het vroege voorjaar worden er wel duizend lammetjes geboren op de schapenboerderij in polder Schieveen. Zie je soms schapen langs de weg? Dikke kans dat die van schapenboer Martin Oosthoek zijn. Hij heeft een schapenboerderij in de polder Schieveen. Op dit moment lopen er zeven kuddes rond in de buurt van Rotterdam. De lammetjes van Martin worden vroeg in het jaar geboren zodat ze straks in de lente met hun moeder mee het park in en de dijken op kunnen.


Speciaal voor De Stad Uit is er voor de derde maal de Lammetjeswoensdag voorafgaand aan de grote Lammetjesdag (die is op 6 februari). De expeditie naar de polder is kleinschalig en super gezellig. Wie weet wordt er net op deze dag een lammetje geboren!

Het is bedoeld voor ouders en hun kinderen. Data: 27 januari en 3 februari. Vanaf 14.00 uur staat er een trekker met huifkar klaar bij Metrostation Berkel Rodenrijs voor vervoer naar de schapenboerderij. Vanaf 16.00 uur kunnen de bezoekers met de huifkar terug naar Metro Rodenrijs.
Aanmelden doe je met het formulier op www.destaduit.nl. Zonder inschrijfnummer is er geen toegang. Deelname kost € 4,50 p.p en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Er is Rotterdampaskorting van  €2,-.

Tips:
Neem zelf drinken en een snack mee.
Doe stevige schoenen aan en warme kleding.
Per twee kinderen is een begeleider wenselijk, volwassen zonder kinderen mogen helaas niet mee.
Ben je zwanger? Dan moet je Lammetjesdag dit jaar helaas overslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten