vrijdag 15 april 2016

Oost-Europees shoppen

De tijd dat Oost-Europa zwaar achter liep qua mode is echt wel voorbij, hoor. Ook daar zijn leuke boetiekjes, hippe kleren en fashionista's. Het leuke is dat je dat nu in Rotterdam kunt ontdekken! Op de Bergselaan zit sinds kort Sofieloves, een winkel van twee zussen met Kroatische roots. Het begon als een webshop (die bestaat ook nog steeds), maar nu is de kleding ook te koop in een echte winkel.


Tijdens een stedentrip in Warschau kwamen ze er achter hoeveel leuke winkeltjes en te gekke kleding er te koop was. En dan hebben we het over de achterafstraatjes, niet bij de ketens in de highstreet. Het duo (Ivana en Martina) ging op onderzoek uit en ontdekte dat dit Oost-Europese aanbod was nog niet in Nederland te koop was. Van het een kwam het ander en inmiddels hebben ze zo'n tien merken verzameld uit bijvoorbeeld Boedapest, Zagreb en Warschau. Omdat de grenzen open zijn, is importeren niet moeilijk. 

In de rekken op de Bergselaan hangt tijdloze, stijlvolle dameskleding met af en toe een gekke twist. Het wordt niet verkocht in hoge oplages, dus je koopt er echt iets origineels! En die winkel ziet er trouwens ook fantastisch uit! Aanwinst voor de straat, de buurt en de stad. I love Sofie :-)

Adres: Bergselaan 265 (Rotterdam-Noord)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten