dinsdag 26 april 2016

Wat te doen op Koningsdag?

Tja, Koningsdag wordt dit jaar een moeilijk geval. Kou, regen, hagel, sneeuw.... Of wie weet valt het toch erg mee. Daarom hier wat last minute plannen. Zelf blijf ik bij rotweer thuis en stort ik me op mijn online vrijmarktkraampje (Marktplaats).


Op de kade bij Hotel New York barst de unieke dansvloer aan de Maas hopelijk weer uit zijn voegen tijdens de derde editie van Kingsday@HotelNewYork! Met DJ Viccc, DJ Promiss, Boris Ross, Thunderpussy & DD King en Marloes Nova en natuurlijk het schitterende uitzicht over de Maas. Het evenement duurt van 13.00 uur tot 20.00 uur.


Ook dit jaar zal er het Kroonfestival plaatsvinden op het Willemsplein. Op de plek waar de stad Rotterdam het meest tot zijn recht komt, met onder andere de Erasmusbrug en de Rotterdam in beeld kan de sfeer nu al niet meer stuk. Maar ja, dat weer... De dj’s Sluwe Vos, Benny Rodrigues, Josh Butler, Martin Ikin, Wouter S., Karim Soliman draaien. Zij zorgen tussen 13.00 en 20.30 uur voor een daverend feest met de laatste techno en house muziek. De minimum leeftijd voor dit festival is 18 jaar. Je kunt kaarten voor €12,50 online kopen via de website van het Koningsdag Festival.

Oranjebitter tovert dit jaar Het Park bij de Euromast om tot een groot pretpark voor volwassenen. Naast DJ’s, live acts en goed eten, zijn hier ook een ballenbak, een reuzenrad, een trampoline en paaldanseressen te vinden. De volledige line-up blijft nog even geheim, maar dat Typhoon en Hans Kazan aanwezig zijn is zeker.

Dit jaar vindt tijdens Koningsdag aan de Kralingse Plas de tweede editie van het Kralingse Bos Festival plaats. Sunnery James & Ryan Marciano zijn aanwezig en vele andere artiesten zoals Marcel Dettman, Leroy Styles, Coolio en Jazzy Jeff.

Op Plein 1940, bij Blaak, is dit jaar voor de tiende keer het S’Oranje Festival te vinden. Op vier podia komen lokale en nationale artiesten langs om een feestje te bouwen. De line-up bestaat onder andere uit The Flexican & SEF, BIGGI en DJ Superior. De hoofdacts zijn nog geheim.


Op Koningsdag zijn er natuurlijk in veel straten vrijmarkt (van 9.00 tot 17.00). De grootste vrijmarkt bevindt zich in hartje centrum van Rotterdam, rondom de Coolsingel, Hofplein, Hoogstraat en de Blaak. De kindervrijmarkten vinden plaats op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat.

Ook het Liskwartier in Rotterdam-Noord kleurt weer oranje! Van vriendinnen hoor ik altijd dat het hier erg gezellig is, met ook veel activiteiten voor kinderen. Locatie: rond het Lisplein, de Berkelselaan en de Bieslandstraat. Naast de traditionele vrijmarkt is er een open podium met optredens van kinderen, een pimp-je-fiets-tocht vanaf de Bergsingelkerk, waterballen op de Lisvijver en je kunt meedoen aan workshops zoals peuterdans, schilderen en hoela hoepen. Dit jaar is het plein van de Juliana van Stolbergschool in de Bieslandstraat het domein van de kinderen met luchtkussen, poffertjeskraam en eigen vrijmarkt.

De jaarlijkse kermis op het Lloyd Multiplein aan de Schiehaven biedt meer dan zestig attracties voor jong en oud. Van het kermiscafé tot de schietsalon en van de poffertjeskraam tot de grijpkraan. De kermis staat er nog tot en met 5 mei.


Ter afsluiting van Koningsdag is er zoals ieder jaar tussen 22.00 en 23.00 uur een spectaculair vuurwerk op een drijvend ponton op de Maas. Te zien vanaf vele oevers: Lloyd kwartier, Zuid...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten