vrijdag 8 april 2016

Weer een nieuwe blikvanger

Een gigantische trap met 180 treden wordt tijdelijk de nieuwe blikvanger van Rotterdam. Architect Winy Maas, van onder meer de Markthal, ontwierp de steigerinstallatie die van 16 mei tot en met 12 juni op het Stationsplein pal voor het Groothandelsgebouw komt te staan.


De trap is ontworpen in verband met de viering van 75 jaar wederopbouw van de stad dat wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! Het is tegelijkertijd een knipoog naar die tijd, waarin veel bouwsteigers nodig waren om de stad weer op te bouwen. Het gevaarte wordt op 16 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb.
De trap leidt naar het dak van het Groothandelsgebouw. Dat wordt tijdelijk ingericht als uitkijkpost over de stad. Ook gaat daar de voormalige bioscoop Kriterion tijdelijk open voor een gevarieerd aanbod aan films, debatten en voorstellingen. Kriterion was ooit bovenop het Groothandelsgebouw gevestigd.

Ik vind het nu al gaaf. Oké, de trap is spuuglelijk, maar voor een tijdelijke actie is het echt wel heel geweldig. Ik ga er zeker heen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten