zaterdag 28 mei 2016

Vernieuwd Nieuwe Maasparcours

Het Nieuwe Maasparcours, een door bewoners uitgestippelde fiets- en wandelroute langs de Nieuwe Maas, is op diverse plekken verbeterd. Aanrader voor fietser, wandelaar, skater of hardloper!

Het Nieuwe Maasparcours telt 28 kilometer en loopt langs de noord- en zuidoever van de Maastunnel in het westen tot aan de Van Brienenoordbrug in het oosten. De stad en de rivier laten zich langs deze route van hun indrukwekkendste kant zien. Of je nu fietser, wandelaar, skater of hardloper bent. De route komt langs oude pakhuizen en loodsen, Katendrecht en het groene Eiland van de Brienenoord. Delen van de route zijn rauw en ongepolijst, echt Rotterdams dus. Je kunt ook kleinere rondjes maken van 1,5 tot 3 kilometer. Deze beginnen en eindigen allemaal in de buurt van het openbaar vervoer.


Vier enthousiaste bewoners maakten het parcours, dat in 2014 de steun van de gemeente kreeg. Sindsdien zijn langs de route grote en kleine knelpunten opgelost. In de weg staande hekken verwijderd, doorsteekjes op kruispunten gemaakt, paden doorgetrokken die ineens ophielden, fietsgoten aangebracht bij trappen en hobbelige klinkers vervangen door glad asfalt. De rivier is hierdoor steeds van dichtbij te bewonderen. Ook is ervoor gezorgd dat het Nieuwe Maasparcours toegankelijk blijft bij toekomstige ontwikkeling van locaties aan het water. Het Nieuwe Maasparcours en de laatste verbeteringen daaraan worden onderdeel van het Rivierenprogramma.

Om het de fietsers en wandelaar nog makkelijker te maken, is de route nu gemarkeerd. Van de route is een gratis plattegrond verkrijgbaar bij Rotterdam Info (in het Nederlands en Engels), hotels en restaurants. De informatie over de route is ook te vinden op rotterdam.nl/nieuwemaasparcours.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten