woensdag 29 juni 2016

Metropolis

Altijd leuk, een muziekfestival. En zeker als je er gewoon op de fiets of met de metro heen kan. Zondag 3 juli is het weer tijd voor het Metropolis Festival, een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk muziekfestival in Rotterdam-Zuid. Zo gevarieerd als de programmering, zo divers zijn de vele bezoekers. In 2016 beleeft het festival zijn 28e editie. Als altijd in het Zuiderpark in Rotterdam.


Metropolis is enig in zijn soort. Avontuurlijk. Eigenzinnig. Trendsettend. Bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met excellent vernieuwend en verrassend talent. Zoals de Amerikaanse hiphopbelofte Vince Staples, het Australische Methyl Ethel (prikkelende indiepop vol bedwelmende soundeffects) en de Togolees/Franse band Vaudou Game (opzwepende afrofunk). Uit Rotterdam, en in samenwerking met Popunie Live, zijn DOOXS (indietronica) en Masego Soundsystem (roots en dub soundsystem) aan het affiche toegevoegd. En verder: Alex Vargas, WHITE, Loyle Carner, HÆLOS en The Jerry Hormone Ego Trip. Kijk hier voor de line-up.


De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Black Keys, Triggerfinger, The XX, Interpol, The Strokes, Blaudzun, The Killers, The Asteroids Galaxy Tour, The Vaccines, Kurt Vile, twenty one pilots om er een aantal te noemen. Lokaal talent was er ook, zoals Ronnie Flex, De Likt, The Kik, Rats On Rafts, Sevdaliza, Sabrina Starke, Elle Bandita, Winne en Gers Pardoel.

Metropolis, zondag 3 juli, Zuiderpark. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten