dinsdag 28 juni 2016

Rotte PICNIC ISLAND

Van pop-up opera tot hoelahoepen en van zwemwedstrijden tot dichten op het water: het programma van de tweede editie is divers en zit bomvol muziek, food, cultuur en waterpret. Van 1 t/m 3 juli drijven er niet één maar twee eilanden in het water van de Rotte tijdens Rotte PICNIC ISLAND. Dus blaas je bootje op en zet koers naar de Rotte.


De tweede editie van Rotte PICNIC ISLAND is op z’n zachtst gezegd extra sportief te noemen: op zaterdag nemen acht wedstrijdvaarders van de Rotterdam Canoe Club het tegen elkaar op in de 010SPRINT, waarbij ze over een afstand van 200 meter tegen elkaar strijden. En omdat er deze editie niet één maar twee eilanden in het water van de Rotte drijven, trotseren zwemmers van de Rotte Swim Experience de rivier in een spectaculaire Island2Island Challenge. Heb je zelf ook zin gekregen om te bewegen? Dan kun je los gaan tijdens de workshop Hoopdance van docent Juliette Barzilaij of leer echte breakdance moves in de workshop speciaal voor kinderen.

Natuurlijk is er muziek! DJ Beauty Kees zorgt voor zomerse klanken, singer-songwriter Jessy Yasmeen brengt een verrassende mix van folk, pop en country, terwijl het zoete geluid van The Maybellenes en de opzwepende muziek van Meneer Jansen, zorgen voor zwoele zomeravonden. Op zaterdag worden bezoekers verrast met een pop-up opera, waarbij de zangers van Opera Minora een unieke improvisatie-opera act neerzetten en bekende stukken mixen en kan je met een dichter mee het water op tijdens 'Dichter bij de Rotte’.


Bezoekers die toe zijn aan wat ontspanning kunnen wat lekkers halen op de floating market, waar onder andere een ‘espresso boat’, ‘Asian food boat’, sinaasappelwaterfiets, Rotterdamse Oogst boot en een echte theesommelier voorbij varen. Bij de Barbecue van Wild Vleesch kan je niet alleen terecht voor de meest bijzondere bereidingen van vlees, ook ben je er getuige van het live worstdraaien. Je kan met je eigen bootje aanmeren bij de twee eilanden. Bij de Crooswijkse bocht is ruimte voor grotere boten. Bezoekers zonder eigen bootje worden heen en weer gebracht.

Rotte PICNIC ISLAND vindt plaats op de Rotte bij het Noordplein en de Crooswijkse bocht, van vrijdag 1 juli van 16.00-22.00 uur, zaterdag 2 juli van 12.00-22.00 uur en zondag 3 juli van 12.00-17.00 uur. Toegang is gratis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten