dinsdag 9 augustus 2016

Pleinbios

Ten eerste: ik vind de Pleinbios heel leuk. Op een groot plein naar een megascherm een film kijken. Soms zit je met wel duizenden mensen tegelijk film te kijken. Alleen... het is vaak rotweer. Want de avonden in augustus zijn toch altijd wat frisser en helaas ook vaak nat. Dus: check eerst het weerbericht voordat je gaat. Waarom niet in juli? Tja, dan is het nog te lang licht en zie je niet veel van de film.


Negentien avonden film: van 10 t/m 28 augustus kun je je stoeltje (gehuurd voor 1,- euro of zelf meegebracht) weer neerzetten in het Museumpark. Gelukkig is het scherm zó groot, dat je altijd goed zit. Check hier het programma. Er wordt begonnen met echte Rotterdamse films (leuk!): oa een bijzondere docu (Pedaalridder van Ari Deelder) over de tragische levensloop van de Rotterdammer Willem Koopman, eens een veelbelovend wielerheld. Deze film scoorde hoge ogen op het IFFR afgelopen jaar. Dan nog twee films in het kader van het vijfjarig jubileum van het 48H Filmproject Rotterdam en de korte animatiefilm Edmond staat op het programma. Deze film, gemaakt door de Rotterdamse Nina Gantz, is met een BAFTA bekroond! Maar: voor woensdag is veel regen voorspeld....


Verder deze maand op het programma: echte klassiekers als de Blues Brothers en Casablanca, en nieuwere films als Elle van Paul Verhoeven (gezien! erg goed!) en Straight Outta Compton (die wil ik nog zien). Ook bijzonder: op 17 augustus (bij Hail, Caesar!) wordt er een Pleinbioscoop Meets Deaf Culture georganiseerd. Een filmavond met een twist, want al het personeel is die avond doof of slechthorend. Dat wordt dus je biertje bestellen in gebarentaal!

Voor de echte cheapo's: je kunt ook een gratis stoeltje huren. Kijk hier hoe dat werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten