woensdag 31 augustus 2016

Wereldhavendagen

Rotterdam is een echte havenstad. Middenin de stad merk je daar niet zo heel veel meer van. De grote containerschepen, raffinaderijen en kades vol containers en kranen zijn ver verwijderd van het centrum. In het eerste weekend van september staat de haven centraal in Rotterdam en kan iedereen kennis maken met de maritieme sector en rondneuzen in de haven tijdens de Wereldhavendagen. Dat kan met excursies bij havenbedrijven (niet gratis en vooraf kaartjes kopen); een unieke kans om te komen op plekken in de haven waar je normaal gesproken nooit mag komen. Of je kijkt even het weer aan en komt gewoon naar de Willemskade naast de Erasmusbrug, de Wilhelminakade aan de overkant, Katendrecht en de Wester- en Parkkade in het Scheepvaartkwartier. Het verstevigen van de band tussen haven en stad is waar de Wereldhavendagen om draaien. Let op: het is altijd erg druk!


Op het evenemententerrein, het gebied op en rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht, wisselen de deelnemende bedrijven en entertainment elkaar af. Van muziek en theater tot een hapje en een drankje, alles is aanwezig om van een bezoek aan de Wereldhavendagen een compleet weekend uit te maken. Met name de zaterdagavondshow is uitgegroeid tot een onderdeel waarvoor mensen van heinde en verre naar Rotterdam afreizen. Mét vuurwerk!


Wat kun je verwachten? De Koninklijke Marine is in ieder geval aanwezig met amfibisch transportschip Zr. Ms. ‘Rotterdam’. Ook onderzeeboot Zr. Ms. ‘Zeeleeuw’ zal open zijn voor het publiek. Verder binnenvaartschepen, demonstraties van de marine met een helikopter boven water, cruiseschepen en een groot schip van P&O zal straatje keren op het water. Ik heb het al vaak gezien en dat is echt vakwerk!


Even praktisch: kom met het openbaar vervoer! En stap uit bij metrostation Leuvehaven of Wilhelminaplein. Er zijn genoeg eetkraampjes, wc's en dingen voor kinderen. Zeker met mooi weer is dit gewoon een leuk en echt Rotterdams uitje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten