donderdag 6 oktober 2016

Rennen en klimmen in de Rotterdamse haven

De kades van de Rotterdamse Waalhaven zijn zondag het decor van de vierde editie van de Harbour Run, een obstacle run door het havengebied. Er doen zesduizend sportievelingen aan mee.


Daarmee is de tocht volledig uitverkocht. Aanmoedigen kan echter wel. En dat is niet saai: de Harbour Run is meer dan hardlopen alleen. Het parcours voert net als de eerste drie edities dwars over haventerreinen, over de kades, langs de schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen van de Rotterdamse haven. Deze terreinen zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek, maar worden speciaal voor de Harbour Run lopers opengesteld. Het parcours is dit jaar compleet vernieuwd, net als de start- / finishlocatie, daardoor kunnen er dit jaar tweeduizend mensen meer deelnemen. Toeschouwers van eerdere edities weten: het is een absolute uitputtingsslag en deze keer schijnt het nog heftiger te zijn. De deelnemers worden tijdens de Harbour Run uitgedaagd om in totaal maar liefst 35 obstakels te bedwingen: containers, waar de renners zich via touwen aan op moeten hijsen en aan de andere kant vanaf moeten springen. Ook moeten ze letterlijk tegen de wind in rennen, in een loods vol windturbines.

Het parcours begint op 9 oktober op de RDM Campus in de Rotterdamse Waalhaven en gaat vervolgens over de terreinen van Waalhaven Group, UWT, Caru, Klevenberg Shipping, Ship Spares Logistics / Burando en Uniport. Daarnaast gaat het parcours dit jaar ook door de wijk Heijplaat. De finish is in de RDM Onderzeebootloods op de RDM Campus. Kijken kan in speciale cheerzones op Heijplaat en aan de doorgaande route in Waalhaven-West.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten