woensdag 19 oktober 2016

Westerkaatje


Olijfolie, knoflook en zongerijpte tomaten, daar draait het om in de mediterrane kookcultuur. Aanzitten aan lange tafels, echte wijn uit mooie flessen, en eten wat de altijd goede pot schaft: dat is de eetcultuur. En bij Westerkaatje weten ze er alles van! In Rotterdam-Noord (Benthuizerstraat) kun je er terecht om te eten of eten af te halen of te laten verzorgen voor een leuk feestje (traiteur!), in Kralingen hebben ze ook een heuse eetwinkel. Echt, zo leuk. In de winkel is van alles te koop: van prachtig servies en pannen tot rieten manden en bijzondere blikjes sardines.

In de keuken van Westerkaatje wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten; kruiden als basilicum, salie, thijm, koriander en mint zijn de basis voor de beroemde quiches, salades, paté’s en niet te vergeten de hoofdgerechten zoals de Porchetta (Italiaans (bio)varken uit de oven met een cassis van bessen en tijm), Scallopina al limone, Falafal di fave (tuinboonburgers met een dip van komkommer-muntraita). Zomaar wat gerechtjes uit de keuken van Westerkaatje Noord: salade gegrilde abrikoos, frittata met zoete aardappel, salade Manestra met tuinbonen, zeppole Siciliano, lam, polentakoekjes, groene ratatouille, gerookte paprika aiioli... Klinkt goed toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten