dinsdag 21 februari 2017

En weer scoort Rotterdam: de beste bushalte (haha)

Ja, ik vond het zelf ook een onzin-bericht, hoor, toen ik het vanochtend in mijn mailbox vond. Een Europese studie heeft bepaald dat Rotterdam CS de beste bushalte in Nederland is. Nou, dat is wel breaking news, zeg. Meer dan duizend haltes in twintig landen werden door klanten beoordeeld op een schaal van 1 tot 5 qua locatie, herkenbaarheid als een halte en hun voorzieningen.


Rotterdam werd als de Nederlandse halte met de beste voorzieningen beoordeeld (3.1) en ligt hiermee als enige Nederlandse halte boven het Europese gemiddelde van 3.0. Qua herkenbaarheid van de halte (3.0) en de locatie aan de halte (3.1) ligt Rotterdam op plaats twee.


FlixBus (die het onderzoek initieerde) heeft in Rotterdam een bushalte bij het Centraal Station voor het Groothandelsgebouw (Busstation Conradstraat) en op busstation Zuidplein. Daardoor kunnen reizigers makkelijk overstappen van lange-afstandsbuslijnen op het stedelijke en regionale openbaar vervoer.Vanuit Rotterdam exploiteert FlixBus internationale buslijnen naar onder andere Antwerpen, Brussel, Parijs, Düsseldorf, Berlijn en Kopenhagen. Ook kan binnenlands gereisd worden naar Amsterdam Sloterdijk en Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten