zaterdag 25 februari 2017

Winterspelen aan de Rotte

Oké, feitelijk is het nog Winter, maar begint op 1 maart niet de meteorologische lente? Anyway, op 1 en 5 maart worden er Winterspelen gehouden, op de Rotte. Een nieuw natuurfestival voor kinderen en hun ouders. Avontuur, natuurpret en outdoor genieten, woehoe!


Op woensdag 1 maart beleef je avontuur en buitenpret in de wintertuinen van het Oude Noorden en op zondag 5 maart ruige outdoor experience in de natuur van het Bergse Bos net buiten de stad.
Wist je dat er nergens zoveel kinderen wonen als in Rotterdam? En dat ze in de winter zowat allemaal binnen zitten? Daar gaat Winterspelen aan de Rotte wat aan doen. Dus: alle kids naar buiten en de natuur in! De Winterspelen zijn speciaal voor kinderen die niets te doen hebben in de voorjaarsvakantie. Je eigen pijl&boog maken, maïs poffen en dwalen in het strolabyrint. Of mee op een mosexcursie over het oudste deel van de begraafplaats.  Of laat je mee trekken door een pijlsnelle huskykar? Misschien vriest het wel, dan is er een glijbaan bij de koek&zopie.

Er is lokaal lekkers te koop: kaasfondue, popcorn en stevige soep. Chocomelk maken en popcorn poffen doen de kinderen met een strippenkaart. Er is geen pinautomaat. Sommige activiteiten zijn binnen, maar de meeste zijn in de open lucht,  kleed je dus lekker warm aan.

Wat en hoe
Om mee te doen aan de activiteiten is een strippenkaart nodig. Die is te bestellen op www.destaduit.nl
€ 7,50 Per kind (4-12 jaar), kleintjes en ouders gratis
€ 3,75 Rotterdampaskorting
Aanmelden en betalen kan via www.destaduit.nl

Avontuur in de stadsnatuur, woensdag 1 maart, 12.00-17.00 uur
Rondom het Wilgenplantsoen in het Oude Noorden, Meidoornstraat 47, 3036WC Rotterdam, Bereikbaar met tram 8.

Avontuur in het Bergse Bos, zondag 5 maart, 12.00-17.00 uur
Rondom de Speelpolder in het Bergse Bos, Rottebandreef 50, 2661GR Bergschenhoek, Bereikbaar met bootjes vanaf het Noordplein, huifkar vanaf de Molenlaan, tramlijn 4 , - of met de fiets/auto. Voor de boottocht moet vooraf worden ingeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten