donderdag 15 juni 2017

Jurassic Park

In Blijdorp ligt het fijne en populaire Vroesenpark. Op 18 juni is dat park het startpunt van een spannende ontdekkingstocht naar de ruige natuur van de Noordrand. Doe mee aan een verrassende tocht langs landjes, duurzame projecten en spectaculaire natuur. Ontdek de geschiedenis van je stad en de diverse dieren. Van 10.00-17.00 uur is er overal iets bijzonders te doen langs deze route. Onderweg naar Jurrasic park door een landschap vol verhalen.

Start met korting op je koffie bij het Vroesenpaviljoen. Langs het Rottekanaal doe je verstoppertje voor volwassenen op een bizar landje, daarna bezoek je een opvallend mooi en duurzaam huis van leem. Kom van alles te weten over hertenkampen in het Park Zestienhoven met een boswachter van Rotterdam. Op Landgoed de Tempel zoek je de oudste boom van de Rotterdam op.

Na een tunnel onder de A13 door begint het Jurrasic Park avontuur: ontdek de sporen van de ijstijd in het landschap. Vanaf de verscholen vogelhutten in Ackerdijk zie je talloze aalschovers in de dode bomen nesten. Net zoals hun voorouders, de vliegende dino’s, hangen ze hun vleugels te drogen.

Voor lekkers moet je naar de Melkschuur van Natuurmonumenten, daar is de eetbaar onkruid workshop. De boerderij Hoogerbrugge aan de Hofweg en de belevenisboerderij van stadsherder Oosthoek langs de Oude Bovendijk zijn hoofdlocaties op de Midden-Delfland Dag. Op de belevenisboerderij zijn er heel veel lammetjes, een kaasmakerij en is de nieuwe speeldernis.


Fiets de stad uit en laat je verrassen! Kijk hier voor de Noordernatuurroute en haal je routeboekje bij het Vroesenpaviljoen. Voor het hele programma van de Midden-Delfland dag kijk je op http://www.middendelflanddag.nl/


Deelname en routeboekje zijn op 18 juni gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten