maandag 26 juni 2017

Rotterdam Water Weekend

Deze zomer prijkt er een nieuw event op de Rotterdamse festivalkalender. Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli vindt de allereerste editie van Rotterdam Water Weekend plaats op en rondom de Rotterdamse binnenwateren. De festivals Wijnhaven Festival en Rotte Picnic Island hebben de handen ineengeslagen om een verrassend veelzijdig weekend te organiseren en werken daarvoor samen met verschillende Rotterdamse initiatieven.


Met een brede programmering, waaronder een zwemtocht met naar verwachting 500 deelnemers en een uniek slotconcert, is het goed vertoeven in het eerste weekend van juli in Crooswijk, Noord en het Maritiem District. Verschillende initiatieven werken samen om te laten zien wat voor bijzondere rol het water in Rotterdam kan spelen.


Moedig de zwemmers van de 010 City Swim aan die zich een weg door het Maritiem District heen slaan en struin over de gezellige kade-terrassen, terwijl je geniet van muziek en de vele barretjes en hun lekkernijen. Of kom naar het vuilkunstwerk van Robert Roelink kijken. En de openingsact ‘Van zooi naar mooi’ op vrijdag met een ballet met kids is spectaculair. Werk je kennis bij tijdens een educatief vaartochtje naar Crooswijk en het Centrum. Huur een bootje. Ga naar de lancering van het Vaarnetwerk. Doe mee aan de Rotta-run op zondag en loop de oorspronkelijke route van de Rotte met een versierde badmuts op! Zoek vervolgens een plekje op de kade of op één van de ronddobberende Picnic Islands in de Wijn- of Leuvehaven om de dag af te sluiten met een Maritiem Concert van Sinfonia Rotterdam. Genoeg te beleven, toch?

Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten