dinsdag 2 december 2014

Binnenrotte

In Rotterdam zijn we nooit klaar met bouwen. Zodra iets klaar is, zijn ze alweer gestart met een nieuw project. Na de vele bouwwerkzaamheden aan de Markthal, was de omgeving blij dat het project af was. Maar het gebied gaat weer op de schop! het hele grote plein, de Binnenrotte, waar op zaterdag en dinsdag de grote markt wordt gehouden, gaat op de schop. Het moet gezelliger. Oké, daar valt wat voor te zeggen. Alleen denk ik wel aan die arme markthandelaren: waar moeten zijn heen? En: blijft er genoeg plek voor een echte buitenmarkt?  


De gemeente Rotterdam heeft een filmpje laten maken over hoe de Binnenrotte er over twee jaar uit gaat zien, na de grootschalige herinrichting van het gebied. De animatie toont een groen marktplein, met veel bomen, ligweiden en terrassen. Ik moet zeggen: dat ziet er gezellig uit. En zie je pal naast de Markthal een mistig blok? Daar staat weer een woontoren gepland. Wat mij betreft echt te dicht op de markthal, zonde. 
In januari start de gemeente met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het aanleggen van nieuwe elektriciteitskabels, het verplaatsen van camerakasten en het verplanten van de huidige bomen. In juni wordt begonnen met het leggen van de nieuwe bestrating, die de Binnenrotte een warmere uitstraling moet geven. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten