woensdag 17 december 2014

Het liefste souvenir!

Geen Delftsblauw, geen oude schilderijen of Van Gogh-magneten. Uit Rotterdam neem je een knuffelig souvenir mee. Olli of.... Matty! Vorig jaar werd Olli een megahit en bekend in heel Nederland door reclamespotjes. Met de opbrengst van de leuke olifant werd Diergaarde Blijdorp financieel geholpen.


Nu heeft ook de Tweede Maasvlakte (het nieuwste stuk Nederland, kunstmatig aangelegd in de Noordzee) een eigen knuffel: mammoet Matty. Het pluchen dier is sinds kort te koop in informatiecentrum Futureland en meteen een hit.


De mammoetknuffel is niet, zoals Blijdorp-olifant Olli speciaal voor de Tweede Maasvlakte bedacht, maar op eigen kracht uitgegroeid tot symbool van het nieuwe Rotterdamse havengebied. De Tweede Maasvlakte is aangelegd met oud zand uit de Noordzee. Daarin worden geregeld mammoetbotten gevonden. In Futureland staat ook een enorm skelet van de prehistorische voorouder van de olifant, dat tot de verbeelding spreekt.,Daarom zijn we mammoetknuffels gaan verkopen.

Matty kost 9,95 euro, ze is de helft goedkoper dan Olli. Die kun je alleen kopen in Blijdorp, of via een speciale website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten