donderdag 22 januari 2015

De lente komt eraan!

Op mijn bureau staat een bos tulpen én narcissen en in mijn mailbox krijg ik een persbericht over de lammetjesdagen. De lente komt eraan! Love it! Op 28 januari en 4 februari is het Lammetjeswoensdag. Kom mee de stad uit naar de schapenboerderij in polder Schieveen. Stadsherder Martin Oosthoek heeft dan zo’n duizend lammetjes. Je mag ze ook aaien en op schoot nemen: leuk!!! Er is veel te doen op de lammetjesdagen: kom je met de metro, dan wordt je opgehaald met de huifkar bij halte Berkel Rodenrijs (net boven Rotterdam, metrolijn E stopt daar). Er is een rondleiding en schaapscheer demonstratie. Je mag met lammetjes knuffelen, er is een strokasteel, pony’s, knuffelkoeien en wie weet wordt er net een lammetje geboren.


Mee naar de schapenboer? Meld je aan
Op 28 januari en 4 februari kunnen kinderen en hun ouders mee De Stad uit naar de schapenboerderij. Om 14.00 en om 14.30 uur staat er een trekker met huifkar klaar bij Metrostation Berkel Rodenrijs. Daarmee rijd je naar de schapenboer. Wil je op eigen gelegenheid naar de boerderij toe komen? Dan kan. Als je je aanmeldt via Eventbrite zijn de kosten 5,50 per persoon, er is fikse korting voor Rotterdampashouders.

Op zaterdag 7 februari is de grote lammetjesdag van 10.00-16.00 uur. Hier komen meer dan duizend bezoekers op af en is het veel drukker dan Lammetjeswoensdag. Aanmelden is niet nodig, je betaalt ter plekke. Er zijn pendelbussen vanaf Metrostation Rodenrijs.

Waar is het Rotterdamse Platteland?
1.      Met de fiets in de metro: pak de metro richting Den Haag en neem je fiets mee! 4 haltes na Rotterdam CS uitstappen bij Rodenrijs. Loop onder de metro door rechts af. Aan het einde rechts afslaan en dan gelijk de eerste afslag links naar de Rodenrijseweg. Fiets de Rodenrijseweg helemaal uit tot aan de Oude Bovendijk(circa 1,7 km). Rechts afslaan en rechtdoor tot Oude Bovendijk 287. De afstand van de metro tot de Oude Bovendijk is 3 km.
2.      Met de fiets de stad uit:  Fiets richting Rotterdam Airport (RTHA). Tussen het vliegveld en de polder Schieveen loopt de Doenkade. Er is maar een weg de polder in tussen de kruising met de A13 en de grote rotonde: dat is de Oude Bovendijk. Fiets de Oude Bovendijk helemaal uit tot nummer 287 (2,5 km)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten