donderdag 22 januari 2015

Filmfestival

Er valt niet aan te ontkomen in Rotterdam: het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is begonnen! Een hoogtepunt voor filmminnend en feestminnend Rotterdam. Met 202 speelfilms en 47 wereldpremières kan dit evenement toch wel hét filmfestival van Nederland genoemd worden. De festivalorganisatie heeft het nieuwste werk van filmmakers over de hele wereld naar Nederland gehaald. Op de 44ste editie van het festival in Rotterdam staan bovendien 233 korte en middellange films op het programma. Oké, over die films: dat zijn echt niet allemaal geweldige kaskrakers. Er zitten duistere Chinese saaie films tussen, exotische movies met een raar eind en de zalen puilen uit. De reguliere programmering vervalt in deze periode (het festival duurt tot 2 februari). Maar het draait niet alleen om film. Ook de sfeer eromheen is leuk. Met veel drukte, volle restaurants, snelle happen en speciale menu's.


Dit zijn de bioscopen waar het te doen is:
Lantaren/Venster (Kop van Zuid)
Bij deze bioscoop kun je ook eten, maar wees er snel bij of heb veel geluk. Verderop in de straat zit Hotel New York, Ketelbinkie, een Japanner, een snackbar, de bar van hotel Nhow in De Rotterdam... genoeg te eten dus. Of loop even de brug over naarKatendrecht: een plein vol leuke restaurantjes.
Cinerama (Blaak)
Achter de bioscoop, parallel aan de Westblaak, ligt de gezellige uitgaansstraat de Witte de Withstraat. Van begin tot het eind vind je hier barretjes, lunchzaken, café’s en restaurants. Mijn favo: Bazar!
Pathé (Schouwburgplein)
Rondom het schouwburgplein zijn genoeg eettentjes te vinden. Café Floor naast het Schouwburgplein is altijd leuk, maar druk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten