vrijdag 30 januari 2015

Gratis wifi in de metro

Fijn nieuws voor smartfoonverslaafden: alle reizigers van de RET (de openbaar vervoerder in Rotterdam) kunnen vanaf de zomer gratis internetten. Gisteren gingen de eerste twee metrotreinen van lijn E tussen Rotterdam en Den Haag en een tram rijden die voorzien zijn van draadloos internet.
De komende maanden krijgen steeds meer trams en metro's de speciale internetapparatuur aan boord, totdat alle 113 trams en 145 metrotreinen de systemen in de zomer hebben. Een speciale sticker op de ramen wijst de reizigers op de aanwezigheid van het draadloze internet.

Bussen zijn door de RET al eerder uitgerust met wifi. De 256 bussen van het bedrijf zijn sinds 2012 voorzien van apparaatjes waarmee reizigers gratis mobiel kunnen internetten. De wifi werkt voorlopig alleen nog bovengronds. De RET werkt samen met telefombedrijven nog aan een oplossing om ook ondergronds internet mogelijk te maken. Zou wel handig zijn, omdat een groot deel van de metro's onder de grond rijdt!

Vanaf komende zomer is er ook gratis wifi op de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten