donderdag 12 maart 2015

Burgers in town

De hamburger is hot! En hamburgerrestaurants schieten als paddenstoelen uit de grond in Rotterdam. En dan hebben we het natuurlijk niet over die gore sponzen van de gele M. Waar eet je de lekkerste?

De beste hamburger van heel Nederland zelfs eet je bij Restaurant Ter Marsch & Co (Witte de Withstraat 70). De ‘Burgeresse’ heeft in 2014 op de Horecava deze onderscheiding gekregen in de categorie Finest. Al in 1890 opende Ter Marsch & Co. zijn deuren als winkel van de Fabriek van Verduurzaamde Vleeschwaren. Je kunt er ook terecht voor lunch, diner en voor de borrel.


In Hamburg (Witte de Withstraat 94b) zijn de hamburgers van rode MRIJ, Maas-Rijn-IJssel-koeien. Geen geur-, kleur-, en smaakstoffen, geen vlees uit de bio-industrie, maar vlees van traditionele, extensieve veeteelt en met de beste groente, aardappels en kruiden van de markt. En garnalenburger of een vegaburger van kikkererwten en spinazie bakken ze ook. Open tot 22.30 uur.


Amerikaans eten in een Amerikaanse fifties diner, dat is natuurlijk hoe het eigenlijk moet. en ook dat kan in Rotterdam, bij Gracy’s Restaurant | Bar & Grill. Bereid op een echte houtskool grill. 200gr Black Angus Burger met sla, tomaten, uien de fameuze Gracy’s saus en een ruime keuze uit extra toppings. Om je zoete trek te stillen kun je daarnaast, geheel American Style, kiezen voor een shake, ijs of blue berry cheesecake.
Aanrader: Gracy’s verkoopt ijs waar ook iedereen met een gluten- of lactose-allergie of -intollerantie van kan genieten. Adres: Mauritsstraat 1A.


VegetariĆ«rs en veganisten kunnen ook aan de hamburger, ja hoor, dat is echt niet alleen voor meatlovers weggelegd. Burgertrut heeft groene hamburgers me tgrappige namen als For Your Mouth Only en Huppel de Purple-burger met paarse ui-ringen en bietenchutney. Het adres wisselt nogal eens, maar op het moment vind je Burgertrut op Hang 5, nabij de Markthal, Laurenskerk en de Hoogstraat.


Ook Belgische burgers vind je in Rotterdam, bij de Belgische keten Ellis Gourmet Burger (Stationsplein 49). Ellis staat bekend om bijzondere culinaire burgers van sterrenchefs, bijvoorbeeld van Oosterscheldekreeft met een gepocheerde oester. Tja, je moet er van houden. Bijzonder is het wel. Aanrader: het trio van miniburgers maakt het kiezen makkelijk (13 euro).


Burger Club (Nieuwe Binnenweg 139a) onderscheidt zich van andere restaurants door zich te richten op kwalitatieve burgers met speciale vleessoorten. Door hun manier van serveren maken ze het consumeren van een broodje hamburger tot een hele nieuwe belevenis. Spaans Iberico-vlees, gemasseerde Japanse wagyu-koe in combi met jalapeƱo, chorizo en aioli en voor veggies de Dutch weed burger met zeewier.


Het nieuwste hamburger restaurant, The Hamburger House (Nieuwe Binnenweg, afgelopen weekend geopend!), serveert halalburgers, omdat je als moslim bijna nergens terecht kunt voor een echte halalburger. Er staan ook kipburgers en visburgers op het menu, van echt hoge kwaliteit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten