donderdag 26 maart 2015

Lekker op de Nieuwe Binnenweg

Van al dat geshop krijg je honger. En voor de lekkere trek is er genoeg op de nieuwe Binnenweg te vinden. Bij dezen drie highlights. Waarschuwing: het kan er druk zijn, want deze drie zaken zijn een groot succes!


Bij Koekela vind je de lekkerste homemade koekjes, brownies, cakes en cheesecakes van Rotterdam. Echt: superlekker! Deze maand is de taart van de maand 'groene thee taart'. Bijzonder! Voor chocoholics is er een chocolade truffeltaart. Alsof er een engeltje op je tong poept, zeg maar. Je kunt het ter plekke op eten met een koffietje erbij, of meenemen voor thuis, voor collega's, voor later...
Je vindt dit heerlijke zaakje op nummer 79a.


Zijn brood is inmiddels beroemd in heel Rotterdam. In heel wat restaurants staat op de kaart 'brood van Jordy'. Brood bakken is Jordy Klootwijk met de paplepel ingegoten. Zijn opa stond aan de voet van een grote keten bakkerijen. In Amerika deed hij een bakkersopleiding en maakte hij kennis met desembrood. Jordy’s Bakery staat voor een kwalitatief goed product waar niet mee is gerotzooid en dat vooral erg lekker smaakt. De broden van Jordy’s Bakery zijn te beschrijven als mooie en voedzame broden die gemaakt worden van pure ingrediënten en ambachtelijk worden bereidt. Naast een goed product staat Jordy’s Bakery voor persoonlijke benadering. Het kopen van een brood bij de verkooppunten van Jordy’s Bakery voelt aan als een feestje. Er zijn ook belegde broodjes te koop en je kunt er ook genieten van zoetigheden. Die worden in de winkel bereidt. Daar bevind zich namelijk de banketbakkerij. Vanuit elke hoek van de winkel heb je hier zicht op. Je bent dus getuige van hoe de overheerlijke cakes of brownies gemaakt worden. Jordy's Bakery zit op nummer 97a.


Over het Vlaamsch Broodhuys schreef ik al eerder. Je kunt er de heerlijkste zuurdesembroden kopen, maar ook lunchen, of ontbijten. In hun Baker’s Café serveren ze Dimitri’s boterhammen waarbij het Vlaamsche brood dient als basis voor heerlijk belegde boterhammen. Daarnaast: verse soepen, taartjes, quiches, worstenbrood, koekjes etc. Of een high tea! Deze lekkere plek zit op nummer 127b.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten