dinsdag 17 maart 2015

Poppodium

Het is gewoon een schande, maar Rotterdam heeft geen poppodium, sinds Nighttown en daarna Watt de deuren sloot. Vet balen, want voor elk optreden moet je dus bijvoorbeeld naar Den Haag of Amsterdam. Kort geleden werden plannen voor een nieuw poppodium nog afgeblazen door de plaatselijke politiek (die snappen er echt niks van!), maar gelukkig is er een ondernemer met lef én vergevorderde plannen voor een nieuw poppodium. Dat komt in de Rotterdamse Schiestraat. Het gaat Annabel heten en Annabel doet het zonder subsidie. De uitgaansgelegenheid naast Rotterdam Centraal opent begin september de deuren. De zaal biedt plaats aan 1.500 bezoekers.


De trotse eigenaar Aziz Yagoub vertelt dat dit moet een plek worden voor alle Rotterdammers. 'Een Turkse act zoals Tarkan en later die avond een elektronisch housefeest voor jongeren. Het kan allemaal bij Annabel.' Het café van het poppodium opent de deuren al begin volgende maand. Het enorme terras grenst aan het spoor van Rotterdam Centraal. Ze zijn zeven dagen per week open voor eten en drinken.
Voor de programmering van het poppodium is Yagoub onder meer in gesprek met lokale partijen en het internationale boekingskantoor Mojo. De ondernemer gaat jong talent een podium geven, maar wil in de toekomst ook wereldsterren strikken. Grote namen moeten Annabel op de kaart gaan zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten