donderdag 2 juli 2015

Metropolis

Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Metropolis laat het publiek kennis maken met verrassend talent.


Op het podium: Vintage Trouble (US), Glass Animals (UK), All Tvvins (IE) en de Colombiaanse Meridian Brothers. Vintage Trouble maakt opzwepende bluesrock en de zanger Ty Taylor is volgens de festivalorganisatie gezegend met een ijzersterke soulstem. Britse media noemen Zaba van de band Glass Animals een van de beste debuutalbums van het afgelopen jaar. Zaba is ontleend aan het kinderboek The Zabajaba, waarin een jongen in de jungle een hallucinatoir avontuur beleeft. De Colombiaanse Meridian Brothers spelen een mengeling van tropicalia, merengue en cumbia in combinatie met psychedelische grooves. De Ierse band All Tvvins maakt synth-pop met vervormde vocale effecten en gitaren.

De 27e editie van het Metropolis Festival is dit jaar op 5 juli (zondag dus) in het Zuiderpark in Rotterdam. En het is mooi weer, dus dat wordt een prima editie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten