vrijdag 10 juli 2015

North Sea Jazz


Rotterdam is dit weekend jazzhoofdstad van de wereld. Doe geen moeite, het North Sea Jazz Festival is hartstikke uitverkocht. Sterren als Mary J. Blige, Chaka Khan en Lady Gaga & Tony Bennett trekken 70.000 muziekliefhebbers naar Rotterdam. Nooit eerder in zijn 40-jarige geschiedenis raakte het festival zo snel uitverkocht. Het festival vindt plaats in Ahoy’, maar daarnaast zijn er vrijdag en zaterdag vanaf 23 uur afterparty’s in Bird.

De afterparty’s van North Sea Jazz zijn minstens zo beroemd en berucht als het grote festival. Voorheen vonden de officiĆ«le afterparty’s plaats in het Hilton Hotel, maar sinds vier jaar is jazzclub Bird de place to be. De editie van afgelopen jaar was helemaal uitverkocht. In het Hilton Hotel zijn nog steeds jamsessies, maar de nieuwe lichting artiesten kiest voor Bird. Zij komen daar graag draaien of jammen.

Op het affiche voor komende vrijdag en zaterdag staan onder meer de namen van Chris Dave, Marcus Miller, Typhoon, Jett Rebel en Ed Motta. Maar er komen vast en zeker nog veel meer artiesten langs voor een DJ-set of om mee te spelen. Er zijn veel artiesten die niet van tevoren aankondigen dat ze komen, dat maakt zo’n afterparty ook spannend en bijzonder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten