vrijdag 24 juli 2015

Verrassende terrassen

Op het dak, in een oud zwembad, in een Middeleeuwse kerk of met uitzicht op de grootste haven van Europa. Wie deze zomer van de gebaande paden af wil wijken, pakt een terrasje in Rotterdam. Een selectie uit het aanbod.



DȂK 
Pop-up stadspark DÂK is weer terug. Dit keer popt DÂK in augustus op bovenop de parkeergarage Parking Westblaak,  om de hoek van de Witte de Withstraat.  In dit stadspark proef je de invloed van wereldsteden als New York, Barcelona en Bangkok, maar dan op z'n Rotterdams. Je kunt er een drankje drinken, samen vlees roosteren op de barbecue, optredens bekijken of samen sporten. Vanaf 31 juli t/m 9 augustus!! Dus wees er snel bij!

À la Plancha
Dit pop-up visrestaurant in de openlucht, is alleen geopend in de zomer, bij mooi weer.  Het restaurant met open keuken is opgebouwd boven het water op het landhoofd van de oude Willemsbrug, op het Noordereiland in Rotterdam. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over het water en de skyline van de stad. De verse vis wordt ter plaatse bereid op de plancha (bakplaat) zolang de voorraad strekt.

Aloha Bar
Ooit roetsjten de kinderen van de wildwaterbaan in dit voormalig zwemparadijs Tropicana. Tegenwoordig is dit het onderkomen van de Aloha Bar. Met bar, restaurant, Aloha koffiebranderij en een terras aan de Maas is dit een zomerplek bij uitstek. Overdag is er een speelplek voor kinderen, ´s avonds worden er regelmatig gedanst.

De Swarte Leeuw
In de vleugel van de Middeleeuwse Laurenskerk, in  hartje Rotterdam, is deze zomer het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw gevestigd. Het terras is gelegen voor de Gotische kerk. De Swarte Leeuw serveert Belgische abdijbiertjes en bourgondische versnaperingen.

The Suicide Club
Boven op het markante Groot Handelsgebouw, pal naast het centraal station, zit de pas geopende The Suicide Club. Deze eerste permanente rooftopbar biedt cocktails, (live) muziek, zeefruit van de bbq en uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Annabel
In de voormalige legendarische discotheek Hollywood vind je vanaf september 2015 poppodium Annabel. Het café van Annabel met terras in de zon (en uitzicht op de Biergarten) is al wel geopend.

Biergarten
Deze outside only bar gelegen achter het creatieve Schieblock behoort inmiddels tot een van de vaste Rotterdamse zomerhotspots.  Met lange banken, barbecue, dj’s en natuurlijk bier.


Uitzicht op de Maas
Bootjes kijken doe je natuurlijk in havenstad Rotterdam. De Kop van Zuid en Katendrecht, de oude haventerreinen van de stad, bieden volop terrassen aan het water. Van de nieuwe terrassen van nhow Rotterdam, café Rotterdam en Fenix Food Factory tot klassiekers Hotel New York en ss Rotterdam.

De Tuin van de Vier Windstreken
De Kralingse Plas is voor veel Rotterdammers dé plek om de zomer te vieren. Aan de rand van de plas, bevindt zich op een van de groenste plekken van Rotterdam het terras van De Tuin van de Vier Windstreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten